APK combineren met onderhoud: twee vliegen in één klap

In Europa is een Apk-keuring verplicht, om verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Bij deze keuring wordt je auto gekeurd op allerlei punten die met veiligheid te maken hebben. Maar de naam zegt het al: het is een Algemene Periodieke Keuring. Het is dus slechts een momentopname.

Controle, van top tot teen
Een auto heeft nu eenmaal onderhoud nodig. Natuurlijk is een Apk-keuring een uitgebreide controle, maar een dergelijke keuring is dus slechts periodiek. Bij een grote onderhoudsbeurt wordt je auto op heel veel punten gecontroleerd en diverse vloeistoffen worden bijgevuld. Alle belangrijke onderdelen komen aan de beurt. Aan de hand van een inspectieformulier wordt de staat van je auto bepaald. Een grote beurt is een kostenbesparing omdat mankementen vroegtijdig ontdekt worden. Daarnaast is een grote beurt dus ook een vorm van onderhoud. Alleen APK wil niet zeggen dat je de rest van het jaar veilig rijdt. Met een onderhoudsbeurt erbij kom je minder snel voor verrassingen te staan.

Groot of klein
Je hoeft natuurlijk niet altijd een grote beurt laten doen aan je auto. Ook bij een kleine beurt komen de belangrijke onderdelen als de uitlaat, banden, katalysator, verlichting, ruiten, accu, interieurfilter, schokdempers, remmen, luchtfilter en ruitenwissers aan bod. Daarnaast wordt bij een kleine beurt de motorolie vervangen en de oliefilter. En diverse vloeistoffen worden bijgevuld. Laat je informeren, welk onderhoud bij je auto past.

Het scheelt tijd én geld
Bijkomend voordeel van de combinatie van onderhoud met APK is natuurlijk dat je de auto maar één keer kwijt bent, in plaats van meerdere keren. Plan je een dag in dat je de auto toch al niet nodig hebt, dan mis je hem nog niet eens. Met slechts een aantal extra arbeidsuren wordt je auto, naast de minimale wettelijke eisen, uitgebreider bekeken. Naast tijdsbesparing scheelt de combinatie meestal ook geld, tussentijdse onderhoudsbeurten worden voorkomen en het is voor de garage ook voordeliger om de auto in één keer goed onder handen te nemen. Denk dus aan je portemonnee: combineer de keuring met een onderhoudsbeurt.

Geplaatst in apk-nieuws