APK in combinatie met olie verversen

Een APK is van essentieel belang om je auto op hoog niveau te laten functioneren. Daarnaast is het verplicht om deze minimaal eens per 2 jaar uit te laten voeren. Anders mag de auto niet meer legaal op de weg rijden. De laatste jaren is er een nieuwe APK variant ontstaan: de APK in combinatie met het olie verversen van de motor. Wij raden deze variant aan om uw auto nog soepeler over de weg te laten glijden. Maar waarom zou je juist voor deze APK-keuring kiezen?

Waarom een APK in combinatie met olie verversen?

Het is belangrijk om olie van hoogwaardig niveau te hebben om de motor van uw auto soepel te laten draaien. Bij de gewone APK wordt er geen rekening gehouden met de olie van de motor. Hierdoor ontstaan er onnodige kosten of motorproblemen op langer termijn.

Tijdens deze APK wordt er tevens gekeken naar de soort motor van je auto. Hiermee wordt ervoor gezorgd dat je hoog kwalitatieve olie krijgt, speciaal gemaakt voor jouw type motor. Het is aan te raden om de olie ongeveer om het half jaar te verversen. Ga dus ook tussen de APK beurten door langs de garage. Het aantal keer dat de olie ververst moet worden, hangt af aan het aantal gereden kilometer. Check hiervoor het instructieboekje van de auto.

Waar een APK in combinatie met olie verversen laten uitvoeren?

Een APK in combinatie met olie verversen kan je bij meerdere garages laten uitvoeren. Vraag dus bij je garage naar meer informatie over het verversen van olie. Binnen de kortste keren rijd je weer heerlijk over de weg!

Geplaatst in apk-nieuws