Lastigere APK door crisis

De economische crisis houdt Nederland al een hele tijd in zijn greep. Dit begint nu ook zijn weerslag op autobezitters te hebben, blijkt uit nieuwsberichten van de laatste tijd. Tijdens recente APK keuringen is namelijk gebleken dat Nederlanders hun auto steeds slechter onderhouden.

Woordvoerders van de autobranche bevestigen dat de economische crisis leidt tot minder onderhoud van auto’s. Terwijl dit toch heel belangrijk is! Zelfs noodzakelijke reparaties zouden worden uitgesteld, om kosten te besparen. Helaas werkt deze aanpak averechts.

Op tijd belangrijk onderhoud uitvoeren

Onderhoud van een auto is noodzakelijk. Als u niet op tijd reparaties uitvoert, dan bespaart u in eerste instantie geld, maar bent u in tweede instantie wel duurder uit! Dat is niet de bedoeling.

Wanneer u niet op tijd reparaties en onderhoud laat uitvoeren, loopt u grotere kans dat uw auto niet APK goedgekeurd wordt. Steeds vaker worden auto’s met de hakken over de sloot goedgekeurd. Auto’s die niet goedgekeurd worden, moeten alsnog worden gerepareerd.

Vaak zijn reparaties van een auto een stuk duurder wanneer ze uitgesteld worden. Dit kunt u vergelijken met naar de tandarts gaan. Wanneer u een klein gaatje in een kies hebt, dan wacht u een vrij kleine behandeling, die niet te lang duurt en niet al te veel kost. Maar wanneer u wacht, wordt het gaatje groter en de ingreep ingrijpender. Duurder en langer dus!

Ditzelfde geldt voor auto’s. Als u lange tijd doorrijdt met een probleem in uw auto, wordt de schade groter. Daarom is het belangrijk om noodzakelijk onderhoud op tijd uit te voeren.

Besparing van tijd en geld

Dit zal u niet alleen tijd, maar ook geld besparen. En veel zorgen om de APK! Want uw auto moet goed functioneren om goedgekeurd te worden. Wordt die dat niet, dan zult u moeten betalen voor een goede opknapbeurt. Die zal vaak een stuk duurder zijn dan wanneer u op tijd naar de garage was gereden.

Daarom adviseren wij om vroegtijdig problemen aan te pakken. Hierdoor zult u minder snel problemen met de APK keuring krijgen. Een goed onderhouden auto rijdt natuurlijk ook een stuk veiliger!

Geplaatst in apk-nieuws